Avrasya'nın Lider Medikal Fuarı 25-27 Nisan’da Kapılarını Açıyor!

30 yılı aşkın süredir kesintisiz düzenlenen, Türkiye’nin en uzun soluklu medikal fuarı Expomed Eurasia sektör profesyonellerine 2024 yılında da global çapta geniş kapsamlı bir iş platformu sunuyor. Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği, medikal trendlerin ve sağlık yatırımları alanında etkinliklerin düzenlendiği Avrasya'nın alanında lider medikal fuarı Expomed Eurasia, 25-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını 31. kez açmaya hazırlanıyor.

2023 yılındaki fuarda, 7 salonda toplam 40.000 metrekarelik kapalı alanda 800'e yakın yerli ve yabancı katılımcı firma stant açarken, Türkiye dahil 112 ülkeden toplamda 23.360 sektör profesyoneli ziyaretçi olarak ağırlandı. Türkiye’nin ihracat potansiyelinin yüksek olduğu 25 ülkeden gelen VIP alım heyetleri ile katılımcı firmalar görüşmeler gerçekleştirerek yeni temsilcilikler bulup iş ağlarını büyütme fırsatı yakaladı. Ayrıca, ürün ve hizmetlerini yeni pazarlara tanıtarak Türkiye medikal endüstrisinin dünya pazarlarına açılmasına katkı sağlayan Expomed Eurasia, medikal ekipman ve malzeme alanında yerli ve milli ürünlerin vitrini oldu.” şeklinde konuşan RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner; 2024’daki fuar için hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini ve fuardan beklentilerinin yüksek olduğunu, Türkiye medikal endüstrisine Expomed Eurasia Fuarı ile hizmet etmekten dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Geniş ürün seçeneğiyle kapsamlı bir fuar deneyimi
Fuar, geniş ürün seçeneğiyle dikkat çekiyor. Reçetesiz satılan vitaminler, gıda takviyeleri, dermo kozmetikler ürünler, hastane yapı ürünleri ve ekipmanları, elektro medikal cihaz ve ekipmanlar ile laboratuvar teknolojileri ve ürünlerinin yanı sıra ortopedi, fizik tedavi, rehabilitasyon alanlarında kullanılan ürünler ve her türlü medikal sarf malzemeleri tek çatı alında sektör profesyonelleri ile buluşturan Expomed Eurasia, sadece Türkiye’nin değil bölge coğrafyasının da medikal alandaki ihtiyaçlarına geniş ürün seçeneğiyle cevap veriyor.

Sağlık alanında yatırımlar devam edecek
Türkiye’deki toplam sağlık harcamasının GSYH’deki payı 250 milyar TL ile %5'i buluyor. Türk sağlık sektörü, 1 milyonu aşkın sağlık personeli ile 1500’den fazla hastaneyi bünyesinde bulunduruyor. Türk tıbbi cihaz endüstrisi ise 2.5 milyar dolarlık bir pazar hacmine sahip ve 1 milyar dolara yaklaşan bir ihracat geliri başarısına ulaşmış durumda. 11 bin firma ile 50 binden fazla istihdam yaratan endüstri son 5 yılda 3 kat büyüme yakaladı. Türkiye tıbbi cihaz pazar büyüklüğünün ise 2026 yılında 25,3 milyar TL’ye ulaşması beklenirken Expomed Eurasia Fuarı’nın hedefi ise bu büyüme hedefine en ideal katkıyı sunmak.

Expomed Eurasia Fuarı İnovasyon Alanı ile öne çıkıyor
Start up firmalar başta olmak üzere medikal alanda geliştirilen yenilikçi ürün ve hizmetler fuar süresince ziyaretçiler ve melek yatırımcılar ile buluşuyor. 2023 yılındaki fuarda yer alan İnovasyon Alanı; start-up firmalar, kuluçka merkezleri ve üniversiteler tarafından geliştirilen ürünler, hizmetler ve yazılımlar için ideal bir vitrin olurken, aynı alanda düzenlenen bilimsel ve eğitici panel ve seminerler ise ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Fuar biletleri 9 Şubat 2024’e kadar ücretsiz!
Türkiye, sağlık sektöründeki başarı hikayesini 2 kıtanın birleşme noktası İstanbul’da dünyayla buluşturmaya Expomed Eurasia Fuarı ile devam ediyor. Günden güne büyüyen, değişen ve gelişen medikal dünyanın trendlerini yakalamak isteyen ziyaretçiler, fuar giriş biletleri 9 Şubat 2024 tarihine kadar www.expomedistanbul.com adresinden ücretsiz alabilecek. Online bilet ve fuar hakkında daha bilgi için fuar web sitesini ziyaret edebilirsiniz.