İstanbul'da Medikal Sektörün Geleceği Konuşuluyor: Expomed Eurasia Kapılarını Açtı!

Medikal dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olan ve RX Tüyap tarafından düzenlenen Expomed Eurasia, 25 Nisan’da İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. 31. kez düzenlenen fuar, bu sene de tıbbi cihaz, medikal malzeme ve sağlık alanındaki en son yenilikleri sektör profesyonelleriyle buluşturuyor. 25 ülkeden 700'den fazla yerli ve yabancı firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuarda ziyaretçiler, tıbbi malzeme, cihaz ve teknolojideki yenilikler ile buluşuyor.

80 bin metrekarelik alanda gerçekleşen Expomed Eurasia'da Türkiye dahil 25 ülkeden 700'den fazla yerli ve yabancı firma ve firma temsilcisi yer alıyor. Ziyaretçiler, elektro medikal ekipman ve teknolojileri, ortopedi - fizik tedavi - rehabilitasyon, sarf malzemeleri ve tek kullanımlık ürünler, hastane ve tıbbi tesis yönetimi ile reçetesiz ürünler (over-the-counter) kategorilerinde 1000'e yakın markanın en yeni ürün ve hizmetlerini görme imkanı buluyor.

Fuar, medikal sektörünü İstanbul’da buluşturuyor
Fuarın resmi açılışında konuşan RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner, “Expomed Eurasia, tam 31 yıldır Avrasya’nın lider medikal fuarı olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyor, fuarımızın yeni iş bağlantıları kurulmasına sahne olmasını diliyorum” diyerek protokol üyeleriyle beraber açılış kurdelesini kesti.

Tıbbi cihaz sektörüne ışık tutan etkinlikler
RX Tüyap ve İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi Derneği (İSEK) iş birliği ile fuarda yer alan İnovasyon Alanı'nda start-up firmalar başta olmak üzere medikal alanda geliştirilen yenilikçi ürün ve hizmetler sergileniyor. Bu özel alanda ayrıca sağlık endüstrisine yönelik güncel konuların ele alındığı seminer ve paneller düzenleniyor. İnovasyon Alanı’nın Gümüş Sponsoru fonbulucu ise girişimcilik ekosistemi ve sağlık teknolojilerinde finansa erişim imkanları hakkında genç girişimcilere bilgi verecek. İnovasyon Alanı’nın Bronz Sponsoru Bome Trivitron da sunduğu hizmetleri tanıtacak. Devlet Malzeme Ofisi’nin Tekno Katalog Platformu da İnovasyon Alanı’nda tanıtılacak. Ayrıca, sağlıkta gelecek vizyonu ve dijital sağlık konuları tartışılacak. Bu kapsamlı programla, tıbbi cihaz sektöründe yer alan veya bu alana adım atmak isteyen tüm katılımcılara değerli bilgiler sunulması amaçlanıyor.

Milli Mobil Röntgen Cihazı ilk kez Expomed Eurasia’da görücüye çıktı
Fuarın yenilikçi ürün sürprizleri de var: bunlardan biri de ASELSAN'ın ilk medikal görüntüleme ürünü olan Milli Mobil Röntgen Cihazı. Sağlık sektörünün çok yönlü ihtiyaçlarına pratik çözüm getiren bu yenilikçi cihaz, ilk kez Expomed Eurasia'da sergileniyor. Tamamen milli ve yerli bir ürün olan cihaz, seyyar hareket edebilme ve dijital görüntüleme özellikleri ile öne çıkıyor. Acil çekim durumlarında sistem açılır açılmaz çekim yapmaya hazır hale gelebilen cihaz, 32kW’lık güçle tüm vücutta yüksek görüntü kabiliyeti ile çekim yapabiliyor.

Türkiye'nin medikal endüstrideki başar hikayesi Expomed Eurasia ile dünyayla buluşuyor
Expomed Eurasia, Türkiye'nin sağlık sektöründeki başarısını 2 kıtanın birleşme noktası İstanbul'da dünyayla buluşturmaya 27 Nisan’a kadar devam edecek.
Fuar hakkında daha fazla bilgi edinmek, katılımcı firmaların listesini görmek ve bilet satın almak için www.expomedistanbul.com adresi ziyaret edilebilir